De gezonde voordelen van slowjuices

Slowjuices

Benieuwd naar de gezonde voordelen van sjowjuices? Het zijn sappen die je zelf met een slowjuicer kunt maken, waarmee je gezonde drankjes kunt klaarzetten. Er zijn heel veel lekkere slowjuice recepten verkrijgbaar. En diverse boeken over sjowjuices hebben ons geleerd dat het een uitstekend idee is om daar gebruik van te maken. Wij zetten een aantal van de voordelen voor je op een rij door in te gaan op de vitamines, mineralen en bijvoorbeeld de anti-oxidanten. Je kunt die in hun puurste vorm innemen via de sjowjuices, zodat je op een krachtige wijze aan je gezondheid kunt werken.

Een algemeen voordeel van sjowjuices? De vitamines en mineralen blijven netjes behouden, in voedingsmiddelen direct uit de natuur. Er is geen sprake van conserveringsmiddelen en andere kunstmatige voedingsstoffen, zodat je je lichaam op een gezonde wijze kunt voeden.

Veel vitamines en mineralen

Sjowjuices zitten vol met vitamines en mineralen. Wanneer je groenten zou koken gaan veel van de vitaminen verloren, net als wanneer je fruit te dik schilt of je het te lang laat liggen. Het zijn juist de vitaminen en mineralen uit onze voeding die van belang zijn voor ons lichaam, de rest wordt verteerd en scheiden we aan de andere kant weer uit. Een van de gezonde voordelen van sjowjuices is dat je er daarmee voor zorgt dat je de vitamines en mineralen netjes in de voedingsmiddelen laat zitten, zodat ze uiteindelijk terecht komen in de sappen die je drinkt.

Anti-oxidanten in hun puurste vorm

Daarnaast zitten de sjowjuices die je maakt vol met anti-oxidanten. Dit zijn belangrijke stoffen voor het lichaam, ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat je in je lichaamscellen minder last hebt van allerlei vormen van stress. Op het moment dat er in de cellen een verbranding plaatsvindt om voor energie te zorgen komen daar schadelijke stofjes bij vrij. Het zijn de anti-oxidanten die deze opvangen en er daarmee voor zorgen dat je gezond blijft. Wat dat betreft zorg je met sjowjuices voor de inname van meer vitaminen en mineralen, al zorgen de sappen er ook voor dat je van binnen uit aan je gezondheid werkt.

Grove stukken in sjowjuices

Benieuwd hoe je zelf kunt genieten van de voordelen van sjowjuices? Je hebt er uiteraard een slowjuicer voor nodig, vervolgens kun je aan de slag met de verschillende ingrediënten vol met vitaminen en mineralen. Je hoeft geen rekening te houden met de wijze van bereiden, aangezien je bijvoorbeeld gewoon een stronk rauwe boerenkool in de slowjuicer kunt doen. Je zou een rauwe stronk natuurlijk niet zomaar eten, maar in de sjowjuices smaakt het prima. De sjowjuices helpen je op die manier te werken aan je gezondheid, zodat je bovendien gemakkelijker kunt afvallen.

Dit artikel is geschreven door Silvia Jansen
Verantwoord-afvallen.nl